About: Dutch

Kunstenaars & kunst-student, registreren en uw plannen voor de volgende editie

Welkom aan Art Classes Project

 

 

Dit is het project van de kunst-klasse website in India. Onlangs heeft de activiteiten van de non-profit organisatie veranderen. We begonnen met creatieve workshops geven voor kinderen in het basisonderwijs en het basisonderwijs van de hoofdstad. Zo ook andere workshops zal binnenkort buiten school structuren worden aangeboden. Onze site is voortdurend in beweging, kunnen bezoekers inloggen om te communiceren, creëren hun blog en voeg inhoud, en het is een eigen tempo. We hopen op veel steun te krijgen voor de volgende edities. De overige pagina’s zijn in het Engels, een taal gemakkelijker samen Indiase en Europese belanghebbenden te communiceren in dit project. Dit is ook de taal die wordt gebruikt in de kunst klassen.

 

 

 

Volg de link onderaan rechts van de pagina (Registreren) te registreren en berichten te plaatsen.

Doe mee en help ons

We hebben een beetje van alles: vrijwilligers aan klassen, kunstenaars en studenten te geven, maar ook elke materiële steun nuttig toekomstige edities – zie nieuws voor meer informatie.
Neem contact met ons op olivierfinn@gmail.com e-mailadres te registreren op de site en meer informatie krijgen, maken opmerkingen en suggesties via de blog . Wij zullen reageren.

Eerste editie

Januari 2012 was de eerste editie kunstlessen op school Saraswati Shishu Mandir School in Fatehpur Sikri in de staat Uttar Pradesh . Het was een groot succes voor de kinderen om kunstenaars en studenten van de Academie voor Schone Kunsten in Luik. De lessen worden afgesloten door de blootstelling van kinderen op hun school creaties.

Tweede editie

December 2012 , werd een tweede editie geproduceerd kunstlessen op school Shanti Niketan Assagao, Goa , een school voor wezen en straatkinderen in de organisatie El Shaddai / Childrescue . Het was zo succesvol dat binnenkort zullen we een tweede sessie te plannen. Verschillende tentoonstellingen zijn gemaakt met de oprichting van kinderen: de eerste is op de beroemde “Vlooienmarkt” geïnstalleerd Anjuna , waaronder een optreden scherm en portretfotografie bezoekers (met draagbare studio). Een andere tentoonstelling werd in school van de kinderen, Shanti Niketan voor Kerstmis geïnstalleerd. En tenslotte, een derde in de prestigieuze Art Center Lalit Kala Akademi Panjim of twee voorstellingen van zeefdruk en verf schraper werden gemaakt voordat de TV en de Goan media.

Deerde editie

We hebben ons project van de klassen in de slums van Slot Schep in Madras, omdat de gemeente begon(toegezegd) de verdrijving van de bewoners en de vernietiging van de ongezonde gebouwen.
In December 2013 gingen we naar het centrum van toonaangevende Lampen Mapusa, Goa. We geven het klassen van lak(schilderen), fotografie van portret in de studio daglicht, Photogram en argentic laboratorium (verdwenen op de spot), vervaardigen van marionetten, voorbereiding van kostuums, oprichting van een perspectiefschilderingen en zelfexpressie door beweging tot ongeveer veertig kinderen van verschillende leeftijden die leefden op een stuk afval grond dicht bij de school onder plastic kappen.

Volgende editie:

De volgende bestemming zal waarschijnlijk Fatehpur Sikri, Uttar Pradesh.

Om zommereditie ontwikkelen, en laat mensen die allen de beschkbaarh eid op deze periode, zal ik bezoek enkele scholen in noord India and Nepal om te zien we daar kunnen vestigen. Ik hou jullie ope hoogte. Het zal een manier om de Himalaya cultuur en bevolking te ondt ekken.

De recente tragische aardvbeving in Nepal kan een groot probleem zijn voor mij om verder te gaan en de voorbereiding van de kunst klasse daar.
Meer informatie later.